در این مقاله، به بررسی رابطه میان درد دندان و سکته قلبی خواهیم پرداخت. همچنین، به تبیین علل و علائمی که ممکن است باعث این ارتباط شوند، خواهیم پرداخت.
دندان درد طولانی مدت و مستمر؛ اگر همراه با سردرد، درد فک یا تعریق باشد، باید به حمله قلبی فکر کرد.
یک مطالعه انجام شده در ایالات متحده نشان می دهد که درد دندان ممکن است یک نشانه حمله قلبی باشد. بسیاری از شما در زمانی که با مشکلات استرسزا روبرو میشوید، درد در دندانهایتان را تجربه می کنید، سپس می بینید که پس از استراحت کوتاهی که دارید، شاهد تسکین فوری دندانهایتان هستید. جمله بعدی ما شاید برای شما ترسناک به نظر بیاید، اما ممکن است این ها نشانه ای از حمله قلبی باشد. تنگ شدن عروق قلب که باعث مشکلاتی مانند کاهش پمپاژ مناسب خون اکسیژندار به عضله قلب می شود، می تواند دردی را در سمت چپ فک شما ایجاد نماید که در قالب دندان درد شدید خود را نشان می دهد. بیمارانی که سابقه بیماری قلبی دارند، در صورتی که یک درد ناگهانی در دندانشان رخ داد (به ویژه در افرادی که بهداشت دهانی خوبی را رعایت می کنند) باید سریعا به متخصص قلب خود مراجعه نمایند.
چطور باکتری دهان می تواند باعث ایجاد لخته خون شود؟
بسیاری از افرادی که از درد دندان رنج میبرند، از این دردها به عنوان نشانههای حمله قلبی آگاه نیستند. این درد حتی ممکن است مانند درد گوش احساس شود. اگر باکتریهای دهان وارد عروق خون شوند، به تودههای چربی در رگها میپیوندند و منجر به تشکیل لختههایی میشوند که به بیماری عروق کرونر و التهاب عضله واندوکاردیت منجر میشوند. همه اینها؛ جریان خون و منابع مغذی و توزیع اکسیژن به قلب را مسدود میکند و باعث ناکارآمدی قلب میشود. با این حال باید توجه داشت که این به معنای آن نیست که هر کسی که درد دندان دارد در معرض خطر حمله قلبی قرار دارد. اما برای افرادی که هرگونه بیماری قلبی و عروقی دارند، به ویژه اگر درد دندان، همراه با سردرد، درد فک یا تعریق باشد، در اینصورت باید توجه ویژهای به این درد داشت.
از درد دندان تا حمله قلبی
در برخی موارد، درد دندان ممکن است نشانه اولیهای از سکته قلبی باشد. دلیل این رابطه به علت تحریک اعصاب در مناطق مختلفی از بدن به دنبال آسیب به سلولهای قلبی است. علاوه بر این، عفونتهای لثه نیز به بیماریهای قلبی مرتبط میشوند، بنابراین درمان به موقع عفونتهای لثه میتواند از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری کند.